Startavo Kauno rajono ūkininkų turgelis

Šeštadienio rytą prie Kauno rajono savivaldybės šurmuliavo gausus būrys ūkininkų, skambėjo muzika. Čia buvo atidarytas ūkininkų turgelis. Jis veiks savaitgalio dienomis – šeštadieniais ir sekmadieniais.

Atvykusius pasitiko Babtų kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Šventupis“ atliekamos dainos, savo pasirodymus dovanojo Ežerėlio kultūros centro moterų liaudiškų šokių grupė „Vijoklė“.

Atidarant turgelį buvo perkirpta simboliška juosta, o sėkmei pritraukti išbarstyti grūdai. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, turgelio koordinatorė Daiva Šinkevičienė ir Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė pasveikino ūkininkų bendruomenę, pakvietė lankytojus įsigyti kaimiškos kokybiškos ir ekologiškos produkcijos.

„Šiandien džiugi diena, nes mūsų idėja įkurti Kauno rajono ūkininkų turgelį virto realybe. Mūsų krašte dirba puikūs žemdirbiai, kurie pirkėjams pasiūlys tik pačią sveikiausią ir kokybiškiausią kaimišką produkciją. Smagu, kad turgelyje taip pat prekiaus ūkininkai, atvykę ir iš kitų Lietuvos regionų. Esame žemdirbių kraštas, todėl žemės ūkis buvo ir bus mūsų prioritetinė sritis. Linkiu sėkmės ūkininkams“, – sveikino meras V. Makūnas.

Po oficialios atidarymo ceremonijos Kauno rajono meras kiekvienam turgelyje prekiaujančiam ūkininkui padovanojo po prijuostę, papuoštą rajono ženklu.

Turgelyje prekiaujama tik Lietuvoje užauginta ir pagaminta kaimiška produkcija. Kiekvienas čia galėjo rasti pieno, duonos, mėsos ir žuvies produktų, įvairių sūrių, daržovių, vaisių, uogų, medaus, padažų ir pan. Savo užaugintą produkciją pardavinėja iki 30 ūkininkų.

Pienininkai Algis Kanapka ir Vladas Kurutis siūlo įsigyti šviežio pieno ir jo gaminių. Įvairiausiomis daržovėmis prekiauja Domeikavoje įsikūręs „Makūnų ūkis“, Saulėgrąžų, liucernos, ridikėlių ir kitų daigų išbandyti kvietė UAB „Žali žali“. Bitininkai iš Ringaudų atvežė savo medaus, iš pakaunės atvyko braškių, šilauogių augintojai. Paskanauti įvairiausių sūrio gaminių kvietė „Pažėrų sūrinė“, „Karališki sūriai“. Tie kam patinka gurmaniško maisto skoniai, galėjo įsigyti marinuotų ar įdarytų putpelių kiaušinių, kitų sveikų maisto produktų. Saldumynų mėgėjai taip pat rado kuo save palepinti. Savo gaminiais prekiavo „Rasos šakočiai“, „Jolitos šimtalapiai“, „Ramunės kepiniai“ ir kt.

Koks gi turgelis be skanios mėsos... Sūdytos, rūkytos ir vytintos mėsos gaminių, paruoštų medinėse rūkyklose ant natūralaus alksnio dūmo, kvietė paragauti „Senieji Teresės mėsos gaminiai“. Šviežia mėsa su „Dzūkų gaminiais“ atkeliavo tiesiai iš Dzūkijos, aviena prekiavo Vytautas Dzinguliavičius. Skanių lašinių ir kumpių atvežė UAB „Miglūnas“.

Susijusios naujienos