„Pienas LT“ ketina dvigubinti gamybą

„Pasijutome tarsi kosminėje stotyje“, – šypsojosi Sakartvelo televizijos prodiuseris ir operatorius Iraklis Japharidze, su filmavimo grupe apsilankęs Kauno rajone įsikūrusioje žemės ūkio kooperatyvo (ŽŪK) „Pienas LT“ gamykloje.
Kooperatyvo valdybos pirmininkas Petras Viršilas sakė, kad įmonės gaminama produkcija užima 8 proc. Europos rinkos, tačiau kokybiškų pieno produktų poreikis yra didelis, todėl kooperatyvas planuoja plėsti gamybą du kartus.
„Pienas LT“ jau šiandien yra viena pažangiausių pieno perdirbimo gamyklų Europoje: stebina technologijomis, aukščiausios kokybės inovatyviais produktais, šiuolaikine vadyba. „Mes nenaudojame jokių pridėtinių medžiagų. Moderniausia gamybos dalis yra filtracija, kuri yra kitokia nei daugelyje įmonių, – pasakojo gamybos vadovė Rita Juknevičienė. – Skirtingų membranų pagalba gryninamas baltymas, atskiriami mikroorganizmai, bakterijos, riebalų perteklius.“
Sukurti aukštos vertės bioaktyvūs pieno komponentai gali būti naudojami klinikinio, kūdikių, funkcinio maisto gamyboje. Gamykla griežtai laikosi nustatytų standartų, todėl joje galima pasijusti tarsi operacinėje.
Kooperatyvas „Pienas LT“ unikalus dar ir tuo, kad visi 274 jo nariai yra savininkai ir turi sprendžiamojo balso teisę. Gamykloje dirba 239 darbuotojai. Šiuo metu gamykla per parą perdirba ne mažiau nei 650 t pieno, kuriuo visiškai aprūpina kooperatyvo nariai.
„Esame pripažinti kaip itin kokybiškų pieno baltymų gamintojai, jų paklausa pasaulio rinkose išlieka, todėl gamybos pajėgumus ketiname dvigubinti. Jau prasidėjo parengiamieji gamyklos plėtros darbai. Strategijoje iki 2030-ųjų ketiname diversifikuoti kooperatyvo veiklą, kad sumažintume rizikas“, – kalbėjo P. Viršilas.
Edmundo Mališausko nuotr.

Susijusios naujienos